Luonnon katastrofit aiheuttavat miljoonien taloudellisia vahinkoja

Luonnon katastrofien yhteydessä puhutaan yleensä vain ihmishenkien menetyksistä. Toki tämä on täysin järkevää ja luonnollista. Kovin usein tästä syystä ei puhuta lähes ollenkaan myrskyjen ja maanjäristysten aiheuttamista rahallisista menetyksistä. Esimerkiksi Haitin maanjäristyksessä 4 vuotta sitten koko maasta lähes 20 prosenttia ihmisistä menetti talonsa ja täten myös suuren osan omaisuudestaan. Perintätoimisto iskee usein näissä tapauksissa myös vaikka se saattaakin kuulostaa uskomattomalta. Monet ihmiset siis menettävät näin käytännössä kaiken elämästään – toisinaan jopa läheisiään myöten. Jälleen taloudellinen eriarvoisuus tulee esille kuten taannoin Hurrikaani Katriinan tapauksessa. Joillekin ihmisille ei jäänyt talostaan jäljelle enää muuta kuin vanhat muuttolaatikot. Suomessa näitä saa kriisin iskiessä osoitteesta https://www.niemi.fi/tietopankki/kotimaanmuutot/muuttolaatikot joka on erikoistunut muuttolaatikoiden myymiseen. Toistaiseksi Suomessa on onneksi vältytty näin pahoilta myrskyiltä ja maanjäristyksiltä mutta ilmastonmuutosten myötä niitä saattaa toki tulla hiljalleen myös tänne pohjoiseen asti. Säät ovat jo viime vuosina muuttuneet merkittävästi ja ääripäiden sääilmiöitä on nähty täälläkin hurjien helteiden ja pakkasten muodossa. Lieneekin vain ajan kysymys kun vielä pahemmat sääilmiöt iskevät myös Suomeen. Tässä vielä lisää Hurrikaani Katriinasta varsin suositeltavan dokumentin muodossa.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>