Asiakaspalvelun rooli katastrofin sattuessa

Palveluammateissa työskentelevät ihmiset nousevat aina väistämättä suureen rooliin jokaisen luonnon katastrofin kohdalla. Palveluammatilla tässä viitataan luonnollisesti pelastushenkilökuntaan, johon kuuluvat poliisit, palokunnan väki sekä sairaalan henkilökunta. Erityisesti kentälle joutuvat ihmiset joutuvat laittamaan oman henkensä likoon eli kyseessä on varsin vaativa ammatti. Näissäkin tilanteissa on itse asiassa kyse asiakaspalvelusta, joka juuri näissä tapauksissa on syytä hoitaa paremmin kuin koskaan. Asiakas ei näissä tapauksissa vain jätä huonoa arvostelua tai valitusta vaan seuraukset ovat aidosti vakavat. Potilas voi pahimmassa tapauksessa kuolla työntekijän virheeseen tai tämän liian hitaaseen toimintaan. Toki tilanteita on harjoiteltu satoja kertoja mutta tositilanteessa katsotaan myös työntekijän moraalia. Mitä hän on valmis tekemään ja uhraamaan pelastaakseen ”asiakkaansa”? Myrskytilanteissa ihmisten pelastaminen on harvinaisen haastavaa, koska vesi ja tuuli ohjaavat käytännössä kaikkea, jolloin yksikään pelastustyöntekijä ei voi täysin hallita tilannetta. Silti monet lähtevät rohkeasti pelastamaan ja tekemään työtään sekä tekemään maailman parasta asiakaspalvelua. Hienompi termi tälle on toisinaan asiakaskokemuksen johtaminen, joka viittaa toki myös moneen muuhun kyseiseen prosessiin liittyvään asiaan. Lisätietoa tästä sekä yleisemmästä muodosta asiakaskokemuksen johtamiseen liittyen löytyy osoitteesta http://www.provad.fi/asiakaskokemuksen-johtaminen. Sivun tieto on toki sovellettavissa myös moneen muuhun yritysmaailman osa-alueeseen. Lopuksi vielä kuvamateriaalia pelastusoperaatiosta mereltä:

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>