Hirmumyrskyjen pelastajille kuulokkeet käyttöön

Hirmumyrskyissä ja monissa muissa katastrofitilanteissa työskentelevien pelastajien kalustoa uusitaan jatkuvasti, koska se voi luonnollisesti aina olla entistä parempi ja tehokkaampi. Ideana on auttaa ihmisiä entistäkin tehokkaammin näissä katastrofitilanteissa. Uusin lisä pelastajien varusteisiin on suljetut kuulokkeet, joiden ideana on langaton, pitkäkantoinen mutta hyvin kuultavissa oleva kommunikaatio pelastajien välillä jopa kilometrien päähän toisistaan. Usein myös näkyvyys näissä tilanteissa voi olla kirjaimellisesti vain muutamia metrejä joten teknologian apu voi olla hyödyllistä välillä jopa lähikommunikaatioon. Pelastajien valinta ainakin alkuun on Akg kuulokkeet jotka on suunniteltu erikseen juuri tähän tarkoitukseen. Mikäli haluat auttaa pelastajia hankkimaan näitä laitteita lisää, voit osallistua avustukseen täällä Punaisen Ristin englanninkielisillä sivuilla. Toistaiseksi keräys on käynnissä vain englanniksi mutta se on tarkoitus aloittaa pian myös suomenkielellä. Tarkoituksena olisi saada näitä kuulokkeita sekä muita vastaavia katastrofeihin tarkoitettuja välineitä käyttöön myös Suomeen lähivuosina mutta prosessi tulee todennäköisesti olemaan erittäin hidas, sillä ymmärrettävästi muissa maissa joissa katastrofeja tapahtuu huomattavasti useammin ja pahemmin seurauksin, laitteita tarvitaan huomattavasti enemmän ja kiireellisemmin. Tulevaisuus näyttää jäävätkö kuulokkeet vakituisiksi varusteiksi hätätilanteisiin. Uusia vastaavia laitteita kehitetään toki myös nopeaa tahtia. Kuulokkeet on joka tapauksessa päätetty pitää käytössä ainakin vuoden 2016 ajan.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>