Aukot tietoturvassa aiheuttavat onnettomuuksia

Tänään keskitymme erilaisiin onnettomuuksiin. Yritykset ovat usein huolimattomia IT-järjestelmiensä turvallisuudesta. Tietoturva on asia, jota ei kannata ottaa kevyesti. Lienee vaikeaa uskoa mutta ongelmat tietoturvan puolella aiheuttavat joskus jopa onnettomuuksia tietoturvan puolella. Esimerkiksi eläintarhat, joissa on suuria vesimääriä aitauksissa, toimivat tietokoneiden varassa. Näissä altaissa asuu myös monia vaarallisia eläimiä kuten alligaattoreita ja krokotiilejä. Tietoturvan pettäminen voi antaa mahdollisuuden tuntemattomille henkilöille päästä valtaan ja avata portit vapauttaen kaikki eläimet ja vedet mukana. Tietääksemme tätä ei ole vielä tapahtunut missään päin maailmaa mutta kiusantekijöitä riittää toki ja Jurassic Parkin kaltaisia ilmiöitä voi hyvinkin sattua myös oikeassa maailmassa. Esimerkiksi Cnet varoittaa vastaavistä ilmiöistä. Toki tietoturva on huomattavasti yleisempi ongelma ympäri maailmaa joka päiväisessä elämässä. Ihmiset menettävät salasanojaan joka päivä. Moni saattaa menettää jopa koko elämänsä kun hänen identiteettinsä varastetaan internetiin ladatun passin myötä. Tapauksia ilmoitetaan täällä Suomessakin kuukausittain eli kyseessä ei ole enää pelkkää salaliittoteoriaihmisten vainoharhaa kuten onneksi usein on. Kannattaa siis varautua tarkasti tietoturva-asioissa entistäkin paremmin. Ensi kerralla palaamme jälleen enemmän tuttuun aihepiiriimme eli luonnon ja luonnonilmiöiden pariin. Tervetuloa takaisin lukemaan silloin.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>