Myrskyn silmässä Brasiliassa

Myrsky Brasiliassa viikko sitten yllätti monet paikalliset kaupunkilaiset sekä turistit Rio de Janeirossa. Jälleen kerran pelastajia tarvittiin tilanteen ollessa varsin vakava. Pelastajat hoitivat kuitenkin työnsä kunnialla ja palvelivat asiakkaitaan huolellisesti ja ripeästi. Asiakaskokemus on asia, johon on panostettu pelastustyössä viime vuosina runsaasti kuten aiemmassa artikkelissamme jo totesimmekin. Pelastajia on koulutettu yötä päivää tehokkaasti. Kyseessä on vapaaehtoistyö joten työhön hakeutuneilla ihmisillä on selvästi aidosti sydän paikallaan. Ei olekaan ihme, että esimerkiksi juuri tässä Brasilian tapauksessa työt hoituivat erittäin rivakasti ja järjestelmällisesti. Myrskyn laajuudesta ja agressiivisuudesta huolimatta se ei vaatinut yhtään uhria ja loukkaantuneitakin oli varsin vähän. Toki kyse oli jossain määrin myös hyvästä tuurista ettei myrsky kasvanut suuremmaksi ja tuhoisammaksi mutta pelastustyö oli tällä kertaa esimerkillistä. Muissa maissa on otettu mallia Brasilian mallikkaasta toiminnasta ja esimerkiksi Ruotsissa aloitetaan vastaavanlainen ohjelma jo tänä keväänä. Suomeenkin vastaavanlainen ohjelma on suunnitteilla, vaikka onneksi siihen on erittäin harvoin aihetta rauhallisessa maassamme. Koskaan ei kuitenkaan voi olla liian varovainen. Yksikin turha myrskyn uhri on aina liikaa. Ensi viikolla käsittelemme taas positiivisempia aiheita. Tervetuloa lukemaan taas silloin.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>