Leirikoulun lapset maanjäristyksen keskellä Nepalissa

Nepalin maanjäristykset aiheuttivat suurta harmia vuonna 2015. Vasta nyt on selvinnyt myös medialle, että järistyksessä oli suuri määrä nuoria lapsia. Monet olivat joko leirikouluretkellä tai luokkaretkellä. Suomalainen leirikoulu on yleensä huomattavasti erilainen verrattuna paikallisiin eli suomalaisena näihin tapahtumiin voi olla vaikea samastua. Lasten ja heidän vanhempien onneksi järistyksessä lapsille ei käynyt kovin huonosti muutamia loukkaantumisia huolimatta. Nämäkin ovat toki ikäviä mutta ottaen huomioon suuren uhrimäärän, lapsilla oli varsin hyvä onni tässä onnettomuudessa. Tämä on varsin tyypillistä onnettomuuksissa läpi maailman historian. Lapset selviävät erittäin usein pelkällä säikähdyksellä mutta valitettavasti myös poikkeuksia löytyy. Juuri Thaimaan 2004 merellä tapahtuneen maanjäristyksen aiheuttama hyökyaalto oli tästä valitettava esimerkki. Silloin tuhannet lapset menettivät henkensä ja vielä useammat jäivät kodittomiksi. Tätä erittäin ikävää poikkeusta lukuun ottamatta aikuiset ovat yleensä kärsivien roolissa. Tästä esimerkkinä toimii Hurrikaani Joaquin viime vuonna Brasilian suunnalla. Yleisesti ottaen onneksi lapset kuitenkin yleensä selviävät paremmin ja oppivat tästä myös varmasti tulevaisuuden varalle. Jos haluat itse lahjoittaa Nepalin leirikoulua tai luokkaretkeä tukeaksesi, voit lahjoittaa esimerkiksi Punaiselle Ristille.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>