Erilaiset katastrofit – tuholaistorjunnan merkitys

Luonnon katastrofeiksi lasketaan valitettavasti myös eläinten aiheuttamat haitalliset tapahtumat. Näitä sattuu esimerkiksi Australiassa, jossa elää monia varsin vaarallisiä eläimiä. Jos ajatellaan pelkästään ihmisiä, esimerkiksi varsin harmittomilta vaikuttavat kengurut saattavat käydä helposti väkivaltaisiksi ja kengurun potku on itse asiassa vielä paljon vaarallisempi kuin esimerkiksi hevosen potku. Molemmat riittävät viemään hengen aikuiseltakin ihmiseltä. Näitä tapauksia ei kuitenkaan varsinaisesti voida luokitella luonnon katastrofeiksi vaan enemmänkin harmillisiksi yksittäistapauksiksi. Luonnon katastrofiksi lasketaan tapaukset, joissa sekä luonto että ihmiset kärsivät suurella mittakaavalla. Nämä kriteerit täyttää esimerkiksi suurten heinäsirkkalaumojen aiheuttamat pelto- ja metsätuhot. Miljoonat heinäsirkat ja muut hyönteiset liikkuvat yhtenä laumana syöden kaiken tieltään. Kyseisiä tapauksia sattuu juuri muun muassa Australiassa vuosittain. Tuholaistorjunta auttaa näissä tapauksissa merkittävästi mutta vahingot kasvavat silti yleensä varsin huomattaviksi. Peltojen ja metsien vauriot tuottavat jopa miljoonien kulut ja monet ihmiset menettävät jopa kotinsa tapahtumien seurauksina. Täältä löytyy vielä enemmän tietoa aiheesta mikäli haluat jatkaa tämän aiheen parissa.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>