Luonnon katastrofit ja terveys

Alueet, joilla on paljon luonnon katastfrofeja luonnollisesti kuten esimerkiksi Los Angeles Yhdysvalloissa, jossa on usein maanjäristyksiä, saavat tutkimusten mukaan ihmiset käyttäytymään eri tavoilla. He elävät vapautuneemmin ja enemmän täysillä. Tämä johtaa siihen, että näillä alueilla elävillä ihmisillä on myös huomattavasti vähemmän stressiperäisiä sairauksia kuten diabetes tai sydänsairaudet tai kroonisia vatsavaivoja. Ilmiötä on tutkittu viime vuosina aiempaa enemmän ja se vaikuttaa entistäkin enemmän olevan totta kuin aiemmin luultiin. Tällainen terveys johtaa myös yllättäviin pieniin asioihin kuten siihen ettei kyseiset ihmiset juuri tarvitse deodoranttia. Hien haju kun johtuu bakteereista ja liittyy myös stressiin ja yleisterveyteen. Antiperspirantti on ehkä vielä tarkempi kuvaus asiasta, jos halutaan olla tarkkoja. Kansankieleen sana deodorantti tai dödö on kuitenkin jäänyt huomattavasti yleisempään käyttöön. Totta kai oma terveys on aina vaarassa näissä kaupungeissa eli siinä mielessä tilastot vääristelevät asioita. Ihmisiä valitettavasti kuolee toisinaan suurissa maanjäristyksissä. Suurin osa asukkaista osaa kuitenkin varautua niihin riittävän hyvin, joten ne joille on käynyt erittäin huonosti, ovat yleensä olleet huonotuurisia ja ovat yksinkertaisesti väärässä paikassa väärään aikaan.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>