Myrskyjen ennustaminen nykyisin erittäin mahdollista

Sään ennustaminen on ollut todellisuutta jo vuosikymmenien ajan. Kielen ansiosta se ei kuulosta hömpältä – termi säätiedotus tekee siitä huomattavasti aidomman kuuloisen asian. Toki usein sääennusteet osuvat oikein eli siinä mielessäkin ne ovat erittäin todellisia. Myrskyihinkin pystytään nykyisin valmistautumaan hyvissä ajoin ja ihmiset saadaan turvaan ajoissa. Hyvä esimerkki tästä oli taannoinen Washingtonin hirmumyrsky. Nykyisin ei siis enää tarvita juurikaan ennustajia kuten ennen, jolloin säästä syytettiin sään jumalia. Toki nykyisinkin ennustaja voi olla hyödyllinen moneen elämän ongelmaan, jos ennuste osuu oikeaan. Toisaalta on vaikeaa sanoa, osuuko ennustus oikeaan ennustuksen takia vai siitä huolimatta. Jos ajatellaan nimittäin vaikkapa ennustusta, että henkilö menee naimisiin seuraavan vuoden aikana. Tällöin henkilö voi vaikuttaa asiaan erittäin paljon. Varsinkin miehenä asia on käytännössä täysin henkilön itsensä käsissä. Naiselle kohtalolla on ehkä enemmänkin merkitystä asiassa paitsi jos hän on miettinyt itselleen tarkan strategian kyseiselle elämän osa-alueelle. Joka tapauksessa palataksemme takaisin sään ja luonnonilmiöiden pariin, äärimmäiset sääilmiöt ovat onneksi nykyisin ennustettavissa ja suorastaan ennalta nähtävissä eli entisaikoihin verrattuna suurta vaaraa ei enää ole.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>