Talojen turvallisuus katastrofien iskiessä parantunut huomattavasti

Yksi suurimmista riskeistä ja ongelmista suurissa katastrofeissa on aina ollut rakennukset ja varsinkin niiden sortuminen. Suurin ongelmista on rakennusten sortuminen ihmisten päälle. Talojen rakenteet painavat järkyttäviä määriä, joten vaikka niiden alta maagisesti selviäisikin hengissä, sortuneiden osien alta selviäminen itse on käytännössä mahdotonta. Monet joutuvatkin kestämään niiden alla jopa päiviä loukkaantuneina ilman ruokaa ja ennen kaikkea ilman juomaa. Ihminenhän selviää hyvin päiviä ilman ruokaa mutta nestettä on pakko saada jo paljon aiemmin tai elimistö kuivuu. Faktaa aiheesta löytyy täältä. Yksi keino varustautua tähän vaaraan on siis pitää vesipulloa aina mukanaan mutta keino on hieman epärealistinen. Realistisempi keino välttyä näiltä vaaroilta on muuttaa taloon, jota rakentaessa on huomioitu rajut luonnonilmiöt kuten maanjäristykset ja suuret myrskyt. Kun talo kestää kaiken tämän, ei tarvitse varustautua vaaroihin hankalilla keinoilla. Suomessa erikoisvarusteltuja taloja valmistaa ainakin Jetta-talo.fi. Kyseiset talot voi suunnitella vaikka itse, jos haluaa. Itse kannattaa kuitenkin ehdottomasti jättää ammattilaisille.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>